Skip to content

Werkwijze en mogelijkheden

 

‘De wijsheid zit in de mens zelf’. Eigenlijk weten we diep van binnen heel goed wat we nodig hebben maar onze blik is vaak vertroebeld door de meningen , oordelen en verwachtingen van andere mensen om ons heen. En niet in de laatste plaats door alles wat we onszelf opleggen om te doen.

Samen met u ga ik kijken naar de situatie waarin u zich bevindt. Soms is het al voldoende om uw hart te luchten en zo overzicht te krijgen. En soms is er meer nodig, zeker in situaties die emotioneel heel zwaar zijn. Samen met u ga ik op zoek naar uw antwoorden. Samen kijken naar wat u nodig heeft om met deze situatie om te gaan of om u bewust te maken van wat u nu werkelijk wilt.

Door middel van begeleidende gesprekken gaan we nader in op uw situatie of probleem. Belangrijk om te weten is dat u bepaalt. U geeft aan waar u aan wilt werken en dan zoeken we samen naar een manier of oplossing die bij u past. Ieder mens is verschillend en er is geen universele, pasklare oplossing voor een probleem.

Ik heb kennis van verschillende methodieken zoals onder andere : rouw- en verliesverwerking , ontwikkelingsgericht coachen, Cognitieve Therapie, Neuro-Linguïstisch Programeren, Transactionele Analyse en Rationeel Emotieve Therapie. Daarnaast maak ik gebruik van muziek, creatieve expressie en ontspanningsoefeningen en Reiki.

Mogelijkheden bij praktijk Helemaal leven

  • individuele consulten
  • relatietherapie
  • vriendinnenochtend/middag/avond : een laagdrempelige manier om kennis te maken met praktijk Helemaal leven. Samen met je vriendin (nen) worden problemen besproken waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt en krijg je van mij tips en adviezen over hoe je hiermee om kunt gaan. (max 3 pers. /2,5 uur)
  • E-coaching:  kan ingezet worden wanneer je weinig tijd hebt om een individueel traject aan te gaan. Via de mail word je dan door mij gecoacht op een hulpvraag die door jou is ingebracht. Meestal gaat het bij E-coaching niet om hele zware problematiek. Voor sommige mensen is E-coaching een hele veilige manier van begeleiding omdat ze een gesprek onder vier ogen te moeilijk vinden. Niet alle hulpvragen zijn geschikt voor E-coaching, mocht dit het geval zijn dan zal ik u iets anders adviseren. Het eerste contact is uiteraard gratis. Er zijn E-coachingstrajecten mogelijk van 3, 5 en negen sessies. Voor info klik hier.