Skip to content

Wie ben ik?

Ik ben Wendy Zitter-Oomen, geboren in 1973 en samen met mijn man en twee kinderen woonachtig in Etten-Leur. Een jaar of tien geleden kwam ik behoorlijk met mezelf in de knoop. Aan de buitenkant had ik alles wat mijn hartje begeerde: een lieve man, twee prachtige kinderen en een leuk huis. En toch was ik niet gelukkig. Ik ging op zoek naar mezelf en heb daarin inmiddels een hele weg afgelegd. Het duurde een aantal jaren voordat ik mijn diepste pijn onder ogen kon en durfde te zien; ik ben seksueel misbruikt toen ik zo’n twee jaar oud was.

Toen de pijn en het verdriet over het misbruik na al die jaren eindelijk naar boven kwamen was ik al met mijn opleiding tot psychosociaal therapeut begonnen en ben ik goed opgevangen door diverse therapeuten/hulpverleners. Daardoor heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om een therapeut te hebben waarbij je je veilig voelt en die zonder oordeel naar je luistert.

Inmiddels heeft deze ervaring zijn plekje gekregen en ben ik afgestudeerd met een scriptie over dit onderwerp: “Als je wereld omver valt….. over leven na seksueel misbruik.”  Mijn scriptie kun je hier lezen.

Naast de werkzaamheden in mijn praktijk ben ik als vrijwillige mantelzorgcoach verbonden aan Stichting Hoom en werk ik op maandagmiddag op een inlooppunt voor mantelzorgers.